Særlige behov

BEHANDLINGER

KLINIKKEN

DIPLOMER

TILSKUDSREGLER

Diabetes patient?

Diabetes og fodterapi

Hvad enten der er tale om type 1 eller type 2 diabetes, kan der for eksempel være føleforstyrrelser eller nedsat blodtilførsel til ben og fødder. Det kan medføre sår, der har vanskeligt ved at hele.


Se fødderne efter hver dag

Der er derfor god grund til at holde øje med trykmærker, rødmen, sår og revner på fødderne - de bør ses efter hver dag, også under fodsålerne og mellem tæerne. Hvis der er skader på huden, skal det behandles med det samme og årsagen skal findes.


Konsultationer

Fodterapeuten foretager årsstatus ved første konsultation. Den aktuelle årsstatus er afgørende for fremtidige behandlinger.

Tilskud og akupunktur


Tilskud til diabetes fodbehandling

Diabetikere kan efter henvisning fra egen læge eller sygehusafdeling få tilskud fra den offentlige sygeforsikring til regelmæssig fodterapi.


Tilskud til fodbehandling

Leddegigtpatienter kan efter henvisning fra egen læge eller sygehusafdeling få tilskud fra den offentlige sygeforsikring til fodterapi.


Akupunktur

Jeg arbejder også med akupunktur i forbindelse med en fodterapeutisk behandling, der hvor det kan være med til at reducere smertetilstande i dine fødder og ankler.


Læs også ...

Leddegigt patient

Svær leddegigt

Gigtsygdomme er langt mere udbredte end mange tror. De er meget almindelige hos de fleste ældre, men forekommer også hos midaldrende og endda hos yngre mennesker.


Gigt kan opstå i led, knogler, muskler og bindevæv.

Symptomerne er forskellige, men fælles for de fleste er, at de gør ondt og nedsætter bevægeligheden i hænder, skuldre, ryg, hofter, fødder m.m., hvilket vanskeliggør egen pleje af fødderne.


På fødderne kan der bl.a. opstå knyster, fejlstillede tæer og gigtknuder, der ændrer gangmønstret.


Når gigt behandles med hormonpræparater, bliver huden tyndere, og tryksår kan opstå. Dette kan give nedsat opheling og infektionsrisiko.


Den statsautoriserede fodterapeut yder behandling af den hårde hud og fremstiller småaflastninger til knyster og fejlstillede tæer.


En naturlig del af fodterapi er individuel vejledning om egen pleje og fodtøj. Desuden fremstiller den stats-autoriserede fodterapeut bløde aflastende indlægssåler. Disse forebygger gendannelser af hård hud og sår, giver støtte til foden og forbedrer gangfunktionen.


Gigtplagede fødder kan med tiden forandre sig. Derfor er det nødvendigt med regelmæssige konsultationer hos en statsautoriseret fodterapeut, både for fodbehandling og tilretning af de bløde aflastende indlægssåler.

KLINIK FOR FODTERAPI

Bente Brix Linnet

Tel: 40 28 16 72

Fasanvej 15, Assentoft, 8960 Randers SØ

QUICK CONTACT