Behandlinger
Behandling på klinik og døgninstitutioner

BEHANDLINGER

KLINIKKEN

DIPLOMER

TILSKUDSREGLER

FOD

BEHANDLING


Jeg klipper og sliber dine negle, fjerner hård hud og evt. ligtorne, smører til sidst dine fødder ind og giver dig afsluttende en dejlig fodmassage. Med til en behandling hører også vejledning om f.eks creme, fodtøj, strømper, egen omsorg og pleje af dine fødder og meget andet.

Bøjlebehandling

En nedgroet negl kan blive en smertefuld oplevelse. Behandlingen vil som regel være en bøjlebehandling: en bøjle formes efter neglen og limes på neglen. Den vil langsomt påvirke neglen med et træk, så neglesiderne løfter sig igen.


Bøjlebehandling er en skånsom behandling

Behandlingen gør ikke ondt og vil som regel straks give lindring. Bøjlen er lille og glat og generer ikke, når den er sat på. Bøjlen justeres med mellemrum, indtil neglen har fået sin naturlige form igen. Dit daglige fodtøj kan godt være en del af forklaringen på, hvorfor du har fået en nedgroet negl. Gode råd om fodtøj og egen pleje af negle er derfor ofte en del af behandlingen.


Tilskud til bøjlebehandling

Efter henvisning fra egen læge kan man få tilskud fra den offentlige sygeforsikring til ortonyxi hos en statsautoriseret fodterapeut. Tilskudet gælder til et begrænset antal behandlinger. Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til ortonyxi i gruppe 1 og 2.

Læs også ...

Indlægsbehandling

Individuelt tilpassede fodindlæg

Hos en statsautoriseret fodterapeut kan du få indlæg til dine sko, som er fremstillet specielt til dine fødder. Det kan afhjælpe fejlstillinger og give en bedre gang.

 

Fremstillingsprocessen

Fodterapeuten foretager en fodundersøgelse og en ganganalyse og du frembringer et såkaldt funktionelt aftryk ved at gå på en grundsål i velegnet fodtøj. Dit indlæg fremstilles derefter udfra dette aftryk. Materialevalg og opbygning af indlægget bestemmes udfra de indledende undersøgelser.


Afprøvning af indlæg

Den første opbygning af indlægget afprøves og kontrolleres igen efter en prøveperiode. Når indlægssålen fungerer som den skal, bliver den betrukket med skind eller mikrofiber,for at få en god slidstyrke og en overflade der kan optage og afgive fugt.


Tilskud til indlæg

Se under  tilskudsregler

KLINIK FOR FODTERAPI

Bente Brix Linnet

Tel: 40 28 16 72

Fasanvej 15, Assentoft, 8960 Randers SØ

QUICK CONTACT